Miten osallistun?

Osallistumistapoja on useita, joten jokainen pääsee valitsemaan itselleen sopivat tavat osallistua! Tärkeintä on herättää keskustelua kivusta ja tuoda esiin sitä, kuinka kipu koskettaa meitä kaikkia yksilöinä sekä yhteiskuntana.

Suomen kipu järjestää erilaisia tapahtumia kipuviikon aikana: paneelikeskusteluja, webinaareja sekä toiminnallisempia rentoutusharjoituksia. Paneelikeskustelut ja webinaarit järjestetään etänä Teamssissä.  Lisäksi somessa jaetaan tietoa kivusta ja järjestetään erilaisia kampanjoita, joihin kutsummekin kaikki mukaan! Lisätietoa somekampanjoista löydät kipuviikon aikana Suomen Kivun Facebookista ja Instagramista.

Tapahtumat

 

Kaikki paneelit ja webinaarit järjestetään etänä, eli voit osallistua mistä päin Suomea vain, tai vaikka ulkomailta. Paikalliset vertaistukiryhmät saattavat järjestää omia lähi- ja etätapaamisia sekä webinaarikatsomoita. Tsekkaa myös siis oman paikkakuntasi vertaistukitapahtumat.

Kipuviikon tapahtumia voit tarkastella tällä sivulla.

Hahmo istuu sohvalla neuloen sukkaa. Hän katselee samalla kannettavaltatietokoneelta tapahtumaa. Tietokoneen ruudulla näkyy muitakin etäosallistujia.

Some

 

Kipukuukauden väri on violetti. Siksi Suomen Kivun some vaihtaa tutun sinisen sävynsä kipuviikon ajaksi  violettiin. Voit tukea kipuviikon näkyvyyttä pukeutumalla violettiin ja jakaa kuvan itsestäsi somessa. 

 

Hahmo katselee puhelintaan kävellessään. Puhelimen ruudulla näkyy ihmisiä.

Käytä hashtageja #kipuviikko ja #SuomenKipu ja merkitse julkaisuihin yhdistyksen käyttäjä @suomenkipury. Voit halutessasi käyttää lisäksi myös kansainvälistä kipukuukauden hashtagia #PainAwarenessMonth. Voit myös ottaa kuvan violetista esineestä violettiin pukeutumisen sijaan. 

Myös Suomen Kipu ry:n somepostauksia voi ja kannattaakin jakaa omille sometileillesi! Materiaaleista löydät valmiit jaettavat somejulkaisut sekä muokattavat mallipohjat.

Oma hyvinvointi

Omaa hyvinvointia voi edistää erilaisilla harjoituksilla sekä arjen hyvinvointiteoilla. Pääset tutustumaan erilaisiin harjoituksiin tästä ja kivun omahoitoon tästä. Arjen hyvinvointiteot voivat olla pieniä asioita ja niissä kannattaa kuunnella juuri omia tarpeita.

Vanha hahmo on jooga-asennossa.

Kivunhallinnan keinoja on listattu tällä sivulla. Valitse listasta sinulle sopivat keinot kivun hallintaan.

Kaksi hahmoa juttelee keskenään. Toinen hahmoista nojaa kyynärsauvaan.

Keskustelu

 

Keskustele kivusta lähipiirisi kanssa ja omassa somessasi. Pohtikaa esimerkiksi, kuinka kipu koskettaa teitä. Onko kivulla ollut joskus suurempi tai pienempi rooli eri elämäntilanteissa? 

Miten kipu vaikuttaa kotona, entä mahdollisuuksiin tehdä töitä tai harrastaa? Voitte hyödyntää keskustelun pohjana Suomen kivun verkkosivuja ja somea. Keskustelua voi herättää somessa esim. jakamalla Suomen kivun julkaisuja, tai julkaisemalla kuvia kun on pukeutunut violettiin. Muista somessa kipuviikon hashtagi #Kipuviikko

Jäsenyys

 

Voit tukea toimintaamme liittymällä Suomen Kivun jäseneksi. Jäsenenä tuet yhdistyksen toimintaa, liityt osaksi isompaa joukkoa ja saat käyttöösi jäsenetuja. Lisäksi meillä on käynnissä jäsenkampanja. Kun liityt henkilö- tai perhejäseneksi vielä vuoden 2024 aikana, saat loppuvuoden jäsenyyden puoleen hintaan! Lisäksi kaikki 30.9. mennessä jäsenmaksunsa maksaneet osallistuvat arvontaan, lue lisää täältä!

Vapaaehtoistoiminta

 

Ryhdy vapaaehtoiseksi! Yhdistyksessämme toimii vapaaehtoisia erilaisissa tehtävissä. Vapaaehtoiset ovatkin toiminnallemme elintärkeitä. Tehtävästä riippuen voit toimia paikanpäällä tai etänä, useita kertoja viikossa tai vaikka kerran kuussa. Mikä rooli sopisi juuri sinulle? 

Lue Suomen Kipu ry:n vapaaehtoisuudesta. Etsitään sinun mielenkiinnonkohteillesi, kokemuksillesi ja voimavaroillesi sopivin tapa osallistua toimintaamme! Voit myös olla yhteydessä järjestökoordinaattiimme Katjaan: 

p. 045 129 0707 / katja.paakkonen@suomenkipu.fi.