Haku kivun kokemustoimijakoulutukseen
- 19.3.–10.4.2025
Oletko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena kivun kokemustoimijana jakaen kokemuksia, tietoa ja toivoa kivun kanssa elämisestä ammattilaisille ja muille kipuoireisille?
Hae keväällä 2025 alkavaan Suomen Kivun kokemustoimijakoulutukseen!
Kokemustoimijoiden tehtävänä on antaa konkreettista näkökulmaa kivun kanssa elämisestä. Nimensä mukaisesti kokemustoimija käyttää puheenvuorojen tai alustusten pohjana omaa kokemustaan ja tuo esille omakohtaisia kokemuksiaan esimerkiksi omasta arjestaan, kivun kanssa työelämässä luovimisesta tai toimimisesta erilaisissa palveluissa. Kokemustoimijat voivat olla jakamassa omia kokemuksiaan esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksissa, luennoilla, työryhmissä tai järjestöissä. Kokemustoimija voi myös vierailla muun muassa erilaisissa tilaisuuksissa tuomassa omalla esimerkillään toivoa ja tietoa osallistujille.
Lisää tietoa kokemustoimijuudesta löydät esimerkiksi katsomalla Mitä on kokemustoiminta? -videon tai tutustumalla Kokemustoimintaverkoston sivuihin.
Kenelle?
Kipuoireisille ja heidän läheisilleen / omaisilleen. Kivun alkamisesta (oman tai läheisen) olisi hyvä olla aikaa vähintään kaksi vuotta, jotta tilanteeseen on ehtinyt sopeutua.
Missä?
Verkossa Microsoft Teams -alustalla. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa on mahdollisuus käyttää mikrofonia ja kameraa.
Milloin?
Tapaamiskertoja Microsoft Teamsissa on kuusi ja niiden ajankohdat ovat:
6.5. klo 18-19:30
20.5. klo 18-19:30
3.6. klo 18-19:30
17.6. klo 18-19:30
26.8. klo 18-19:30
16.9. klo 18-19:30
Lisäksi koulutukseen kuuluu ennakkotehtävä ja itsenäistä työskentelyä tapaamiskertojen välillä sekä yksilötapaaminen koulutuksen lopuksi. Koulutuksen kokonaislaajuus on noin 50h.
Hinta?
Koulutus on osallistujille maksuton.
Miksi koulutukseen on haku?
Koulutukseen mahtuu 10 osallistujaa ja jotta yhdistyksen kokemustoimijajoukko olisi mahdollisimman moninainen, tässä koulutuksessa on paikkoja eri ikäisille ja eri taustaisille kokemustoimijoille. Tarkempiin valintaperusteisiin voit halutessasi tutustua tämän sivun alareunasta (kuvan jälkeen).
Koulutukseen osallistuminen vaatii sitoutumista, eikä sen vuoksi sovi esimerkiksi kovin akuuttiin elämäntilanteeseen. Tämän vuoksi hakiessa kannattaa miettiä hetki, onko oma tämänhetkinen elämäntilanne sellainen, että se mahdollistaa osallistumisen ja koulutukseen liittyvien tehtävien tekemisen sekä vapaaehtoisena toimimisen.
Huomaathan myös, että voit tulla valituksi vain yhteen Suomen Kivun vapaaehtoistyön koulutukseen samaan aikaan.
Hakulomake:
Hakulomakkeelle pääset tästä linkistä.
Haku on auki 19.3.-10.4. asti, jonka jälkeen olemme yhteydessä kaikkiin koulutuksen hakijoihin.
Lisätietoja:
Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus 19.3. ja siihen pääset ilmoittautumaan täältä.
Lisätietoja koulutukseen ja hakuun liittyen voit kysyä: toimisto@suomenkipu.fi
Koulutuksen aikatauluihin tai toteutukseen voi tulla muutoksia, jolloin päivitämme ne tälle sivulle.

Valintaperusteet:
Kokemustoimijakoulutukseen mahtuu 10 osallistujaa. Ennen hakemista kannattaa pysähtyä miettimään, onko oma elämäntilanne tällä hetkellä sellainen, että se mahdollistaa toimintaan sitoutumisen. Koulutuksen aikana tullaan käymään läpi omaa kipupolkua sekä sen vaiheita ja niistä työstetään oma kokemustoimijapuheenvuoro. Tämän vuoksi se ei välttämättä sovi hetkeen, jolloin omassa elämässä on menossa isoja muutoksia tai akuutteja kuormitustekijöitä. Omaan tai läheisen tilanteeseen tulisi olla sopeutunut, sillä koulutus ja kokemustoimijana oleminen vaativat voimavaroja käsitellä ja kertoa omista kokemuksista rakentavasti erilaisille yleisöille.
Painotamme tämän kokemustoimijakoulutukseen hakijoiden kohdalla seuraavia valintaperusteita:
- Mahdollisuus sitoutua toimintaan (koulutukseen ja kokemustoimijana jatkamiseen sen jälkeen)
- Motivaatio ja valmiudet kokemustoimijana olemiseen ja uuden oppimiseen
- Mahdollisuus toimia kokemustoimijana myös verkkovälitteisesti
- Sopeutuminen omaan tai läheisen tilanteeseen
- Valmius rakentavaan vuorovaikutukseen koulutuksen aikana sekä kokemustoimijana
Koulutuspaikoista 7 on varattu eri ikäisille osallistujille seuraavasti: kaksi paikkaa alle 25-vuotiaille, kolme paikkaa työikäisille (25–59-vuotiaat) ja kaksi paikkaa yli 60-vuotiaille.
Valinnat näihin paikkoihin tehdään samoja, yllä mainittuja valintaperusteita noudattaen. Jos soveltuvia hakijoita näistä kohderyhmistä ei ole, täyttämättä jääneet paikat täytetään muilla hakijoilla valintaperusteiden mukaisesti.
Jotta yhdistyksen kokemustoimijoina olisi mahdollisimman moninainen joukko eri taustoista tulevia henkilöitä, painotamme samantasoisten hakemusten kohdalla osallistujien moninaisuutta iän, asuinpaikan ja elämäntilanteen suhteen.